På jakt etter gamle skatter!

 

Tradisjonsmusikk er et vidt begrep. For oss betyr det først og fremst at vi ønsker å ta fram glemte munnspilltradisjoner fra Norge og Sverige. Fordi munnspillet i stor grad har gått for å være mer en leketøy enn et brukbart instrument, så har ikke munnspillmusikken blitt tatt vare på slik som for eksempel fele-, trekkspilltradisjoner.

 Likevel finnes det opptak både i arkiver og private gjemmer som venter på å bli tatt i bruk igjen. Munnspillet er et lite og enkelt, men samtidig svært mangfoldig og spennende instrument, som egner seg godt i sosiale lag både i hverdag og fest.  Det sies at det finnes flere munnspill i verden enn det finnes instumenter av alle andre slag til sammen. Om det stemmer, så er det nok mange som ligger i skuffer og skap uten å bli brukt. La deg inspirere til å spille munnspill!