Landsfestivalen i gammeldans 2017

Arne M Sølvberg

Landsfestivalen i gammeldans ble i år arrangert på Oppdal. Arne M Sølvberg  fra Stryn stilte med fløyte og munnspill i konkurransen Andre instrumenter senior, og ble nummer 5. Andreas Jordhøy fra Heidal stilte i samme klassen med kromatisk munnspill, og ble nummer 7.
Andreas Jordhøy

Ellers var tradmunnspill representert med buskspill ved Idrettsbygget. På bildet ser vi Inge og Bjarte.

Inge og Bjarte

I dag er det fele, trekkspill og komp som dominerer gammeldansen. Det er rom for et større mangfold. Bør ikke munnspillet på sikt finne sin plass i fellesskapet som et respektert instrument? Forutsetningen er at unge talenter oppdager instrumentet og lærer seg å bruke det. Disse ungdommene finnes der du bor. Dra dem med på øvingene!

Ung munnspiller på Landsfestivalen

Mer om Landsfestivalen i gammeldans 2017 finner du på nettsidene. I tillegg kan du se opptak fra festivalen på https://www.youtube.com/results?search_query=landsfestivalen+2017