Osterøy Munnspillorkester (OM)

Ideen til oppstart av OM kom fra Olav Nordpol! som feiret sin 60-årsdag den 17. desember i 2000. Han hadde med seg et munnspill som han ut på kvelden, med munnspillet i ene hånden og en flaske sprit i den andre, gikk rundt til gjestene og ba dem om å spille en enkel melodi. Munnspillet var til å spille på og spriten for å renske munn og spill. Han plukket så ut alle de som kunne være kandidatene til å bli med å starte opp et munnspillorkester . l januar 2001 møttes de for prøvespilling. l begynnelsen vandret de hjem til hverandre for øving. Hatland skule ble etter hvert fast øvingsplass, senere fabrikken LOBAS ved Lonevåg.

Stiftelsen av OM var i januar 2001. Antall medlemmer var ved oppstart 13. Instrumenter: 1 gitar, 1 trekkspill, 1 bassgitar, 10 munnspill. Ved 10-årsjubileet i 2011 hadde laget 10 medlemmer; 1 nøkkelharpe, 1 toradar, l bassgitar og 7 munnspill,

OM har i dag 12 medlemmer , l bassgitar, l toradar , l trekkspill, 8 munnspill, 1 lydtekniker. På konserter er det to av munnspillerne som også kan spille på sag. Alderen på medlemmene er fra 72 til 85 år.

Orkesteret har faste øvinger 2 timer hver onsdag, og tar oppdrag til alle typer