Leksjon: Den blomstertid nu kommer

Denne notasjonsmåten har jeg etter Brendan Power i heftet «Play irish music on The Blues Harp». Kombinasjonen av vanlige noter og notasjon for diatonisk munnspill gjør at systemet kan brukes av både notekyndige og folk som ikke kan noter. Det er spesielt gunstig å bruke på kurs fordi deltakerne ofte har ulike behov alt etter om de er notekyndige eller ikke. Plusstegnet betyr «blås/ut», minustegnet “sug/inn». To streker, «=«, betyr at tonen på innpust bendes et tonetrinn ned. Hvis du velger å spille melodien i oktaven over, slipper du å bende de to tonene i tredje- og nest siste takta. 
Denne melodien er mye brukt i Sverige (Den blomstertid nu kommer), ofte ifm skoleavslutninger. For mer info om sangen, se for eksempel  https://salmebloggen.no/2016/11/24/den-blomstringstid-nu-kommer/. Pilip Jers presenterer den i en video på Youtube.


 Hvorfor en låt om våren når vi er på vei inn i høsten? Det er for seint å begynne å øve når våren står for døra.