Munnspillsamling på Gjøvik 3. oktober 2020

Vi var 12 deltakere som møttes i Tingbygningen på Hunn, dette var en passe stor forsamling i forhold til smitterestriksjonene. Tre påmeldte hadde meldt forfall. Deltakerne kom fra et stort, geografisk område: Engerdal, Elverum, Stange, Oslo, Lierskogen, Hønefoss og Gjøvikdistriktet.

Per Midtstigen ønsket velkommen, og vi tok en presentasjonsrunde rundt bordet, der hver enkelt foreslo en samspillåt, noe som fungerte fint. I tillegg til at vi fikk gjenhør med «gamle» låter, fikk vi også tips til flere som egner seg for diatonisk munnspill. Anders Skrattås fra Hønefoss hadde laget en lang liste med alskens melodier som egner seg, og vi håper han kan dele denne med flere gjennom forumet vårt.

Innimellom all musiseringa ble det tid til å se på en del videoer, både fra tidligere munnspillsamlinger og opptak med Skogsby-Lasse.

Inge Torstenson hadde med en del eksemplarer av Chr. Liebaks Lærebok for munnspill, utgitt i 1941, og flere fikk sikret seg denne godbiten.

I og med at Einar Eimhjellen samme kveld skulle utnevnes til æresmedlem i FolkOrg, laget vi likså godt en liten gratulasjonsvideo med felles avspilling av Einars masurka som Per hadde komponert. Vi sendte den over til FolkOrg, som samtidig arrangerte en mange timer lang streamet sending fra Stange, der utnevnelsen skulle være en del av arrangementet. Det var meninga at vår videosnutt skulle vises her, men det ble det visst ikke tid til. Men vi sender uansett store gratulasjoner til Einar!

Det ble gjort litt videodokumentasjon i løpet av samlinga, noe med samspill, ellers solotlåter med Anders Lillebo, Øyvind Engum og Inge Torstenson.

Ref: Stein Villa