Munnspillkurs

Årets munnspillkurs/-seminar på Hedmarken

For informasjon, se her.

Påmeldingsskjema: Påmeldingsskjema 2018

Munnspillkurs i Trondheim

27.-28. januar ble det gjennomført grunnkurs i munnspill i lokalene til Charlottenlund sportsklubb i Trondheim. Kurset ble gjennomført av Jan Krogstad og Bjørn Tore Moen i regi av Trøndelag musikkråd.

11 ivrige deltakere kom på kurset.  Det var damer og menn i alderen 22 til 66 år, noe som beviser at munnspillet fremdeles er aktuelt for folk i alle aldere.

Deltakerne hadde ulik bakgrunn og erfaring  med å spille munnspill og hver enkelt hadde personlige mål for kurset. Dette ble ivaretatt med tilpassede øvinger innen folkemusikk, viser og blues, etter en felles innføring i grunnleggende spillteknikk.

Vi avsluttet på søndag med en uhøytidelig “konsert” der alle fremførte sanger de hadde  øvd inn under kurset eller kunne fra før. Fremføringer ble gjort solo og i grupper.  Blant det som ble fremført var Reodors vise, My Heart Will Go On, Heart Of Gold og Blues jam akkompagnert av Bjørn Tore på gitar.

Flere av deltakerne har ønske om videregående kurs innen alle sjangere og det er planer om å komme i gang med kurs rettet mot blues etter hvert. Dette kurset vil være åpent for alle som er interessert.

Bak fv.: Rolv Lundheim, Simen Nesset Elstad, Britt Kari Pedersen, Rebecca Sætherhaug, Morten Asklund, Aage Røstad,
Tommy Nytoft, Ellinor Mogseth, Hjalmar Duklæt, Emma Maria  Karlsson, Vegard Nyhus.
Foran fv.: Bjørn Tore Moen, Jan Krogstad

 

Soloinnslag av Rebecca

 

Emma og Bjørn Tore spiller Heart of Gold.

 

Årlig kurs i Tradmunnspill

Tradmunnspill organiserer et landsomfattende munnspillkurs en gang hvert år. Denne munnspillhelga har de fleste åra vært lagt til midten av april, de siste årene med rundt 30 deltakere. I år, i 2018, er seminaret i Hamar 20.-22. april. I tillegg er det aktiviteter på munnspillfronten flere plasser rundt om i landet, og det arrangeres kurs med lokale instruktører. Hvis du er interessert i å delta på kurs, kan du ta kontakt med følgende personer, alt etter hvor du bor i landet.

Møre og Romsdal
Einar Eimhjellen, tlf 952 03 597, e-post eineim@online.no

Hedmark/Oppland
Stein Villa, tlf 934 95 806, e-post stein.villa@mjosmuseet.no

Trøndelag
Jan Krogstad, tlf 414 77 221, e-post nett@tradmunnspill.no