Trille

Når vi øver på en melodi, så øver vi ofte inn feil og uvaner som det kan være vanskelig å endre på etter hvert som vi automatiserer dem. Jeg foretrekker å øve inn en enkel versjon av melodien først, uten for mange triller og C-momenter. Når den etter hvert har satt seg og melodien kan spilles uanstrengt i god hastighet, er det tid for å legge inn de vanskelige detaljene. John Erik har mange trille-detaljer i spillet sitt, og jeg ser meg ikke råd for å kopiere det han gjør – kanskje legger han også inn variasjoner fra gang til gang. Mitt mål for øvinga er å finne de trillene jeg syns passer, og som jeg klarer å beherske. I de første taktene i «Slängpolska från Västra Jåmtland» er det mulig å legge inn det vi kan kalle “triller med kjevesleng». De to første kan være trioler, den siste må utføres raskere og blir mer som en forsiring av melodien. Jeg har antydet hva jeg mener på lydfila, se nedafor. Både trioler og forsiring kan utføres ved å bevege kjeven/tunga til høyre. Hvor mange slike triller er det mulig å legge inn i resten av denne låten?