17. april 2016
Åpning
Møtet åpnet med at alle de 27 oppmøtte spilte Naustdalsvalsen.
Valg av møteleder, referent og representanter til å skrive under referatet
Følgende ble valgt:
Møteleder: Stein Villa
Referent: Jan Krogstad
Valgt til å skrive under referatet: Nils Røv, Bjarte Arne Øye
Saker til behandling, presentert av initiativtaker Einar Eimhjellen og møteleder
Trenger vi et lag/en organisasjon?
Skal vi knytte oss til Folkorg?
I diskusjonen ble det stilt spørsmål om fordeler og ulemper med organisering. Mange av de frammøtte deltok i ordskiftet: Stein Villa, Einar Eimhjellen, Per Midtstigen, Oddleiv Humlestøl, John-Erik Hammarberg, Bjarte Øye, Nils Røv, Herdis Øystese, Oddvin Liaskar, Steinar Skurdal, Boel Henckel, Monica Kull m.fl. Organisering forutsetter at noen er villig til å ta på seg det administrative arbeidet, og holde styr på økonomien. Medlemsskap i Folkorg betyr at hver enkelt medlem belastes årsavgift både til egen organisasjon og sentralt. På den andre siden vil organisering gi flere muligheter for å søke om økonomisk støtte til aktiviteter og arrangement.
Arrangørene av årets seminar har hatt en dialog med Folkorg for å høste erfaringer. De konkluderte med at det er viktig og nødvendig å etablere en egen organisasjon for bedre å kunne sikre at munnspillmiljøet fortsetter å vokse. Det ble argumentert sterkt for en formell etablering, blant annet på grunn av vår digitaliserte hverdag som gjør det vanskelig å operere med kontanter. Medlemskap i Folkorg forutsetter at vi er en etablert organisasjon med en musikkpolitisk agenda – som gjør det mulig for oss å utnytte medlemsskapet på en god måte.
Vedtatt med akklamasjon: Tradisjonsmunnspill etableres som en egen landsomfattende organisasjon, registrert i Brønmnøysundregistrene. Organisasjonen knytter seg ikke opp mot Folkorg nå.
Den landsomfattende organisasjonen har ansvaret for å bestemme hvem som skal være seminararrangører, og for samordning og støtte, jfr vedtektene punkt 4. De lokale seminararrangørene har et selvstendig ansvar for planlegging og gjennomføring av seminarene, både kursinnhold, tilrettelegging og økonomi.
Årsavgift for medlemskap ble satt til kr 200,-.
Vedtekter
Et forslag til vedtekter ble lagt fram av Einar Eimhjellen. Forslaget ble gjennomgått punkt for punkt, og følgende ble endret:
Punkt 1, siste linje: “…norske munnspeltradisjonar.”, ble endret til “…folkelege munspeltradisjonar”.
Endring av setningsbygging i midten av punkt 4 angående “Styret sine oppgåver:”, følgende tekst ble vedtatt: Styret sine oppgåver er å: Ha overordna ansvar for eit årleg seminar/kurs og peike ut lokale arrangørar til dette. Førebu årsmøtet og leggje fram årsmelding, rekneskap og framlegg til arbeidsprogram og budsjett. Drive nettsida og kontrollere dokument og informasjon som skal leggjast ut på heimesida og Intranett. Informere medlemmene gjennom medlemsbrev og/eller via nettsida. Krevje inn og forvalte medlemspengane i tråd med arbeidsprogrammet som årsmøtet har vedteke.”
Vedtektene, med disse forslag til endringer av det opprinnelige utkastet, ble vedtatt med akklamasjon.
Valg
Følgende forslag ble lagt fram:
Leder/sekretær: Einar Eimhjellen
Kasserer: Oddleiv Humlestøl
Nestleder: Per Midtstigen
Styremedlem/arkivansvarlig: Stein Villa
Nettansvarlig: Jan Krogstad
Varamedlemmer: Mareno Roska, Jacob Heltne
Revisor: Steinar Skurdal, Berit Bøysen
Valgkomite: Nils Røv, Bjarte Arne Øye, Berit Bøysen
For å sikre kontinunitet, er leder valgt for et år, mens de fire andre er valgt for to år, jfr vedtektene punkt 4. Varamedlemmer, revisorer og valgkomite velges for et år.
Alle de foreslåtte kandidatene ble valgt enstemmig uten motforslag.
Neste års seminar
Neste års seminar ble lagt til Bergen allerede under seminaret på Gjøvik i fjor. Ansvarlig for seminaret, Oddleiv Humlestøl og Herdis Øystese, orienterte.