Munnspillkurs med blåtoner

Instruktør Bjørn Tore Moen (med gitar) og resten av klassen.

13 deltakere var samla til munnspillkurs med blues som tema i Trondheim fredag og lørdag i månedsskiftet januar/februar 2020. Det var 17 påmeldte, resten meldte av ulike årsaker frafall. Bjørn Tore Moen og Jan Krogstad var ansvarlige for kurset, i samarbeid med Øyvind Andersen som la til rette med lokaler og praktisk gjennomføring. 

Samspill med innøving av enkle riff var det vi brukte mest tid på. Mannish Boy (Muddy Waters), You gotta move, en standard 12-takters blues, og Blues stay away from me (Belmore Brothers), var gjennomgangsmelodier. I tillegg jobba vi med bøying av toner, bassing med hjelp av tunga, og diverse andre teknikker.  

Som avslutning var det en uhøytidelig «konsert» med oss sjøl som publikum. Vi framførte låtene vi hadde øvd på, inkludert Blues stay away from me (med sang), Fader Jakob (kanon) og I natt jag drömte,  og Aslak Dahle leste fra boka si Tanker på tur og spilte en stemningsfylt låt på kromatisk munnspill. På en måte er både folketoner og poesi også «blues».

Som arrangører er vi fornøyde med god oppslutning, engasjerte deltakere, og gode tilbakemeldinger!

Bjørn Tore Moen
Jan Krogstad