Flere tips til strukturert øving

  1. Bruk det samme øvingsmomentet over tid slik at det setter seg i kroppen før du går videre til neste.
  2. Øvingsøktene kan med fordel være korte og heller gjentas ofte. Spill/samspill kan med fordel vare lenge.
  3. Nye øvingsmomenter finner du lett ved å spille gjennom en låt fra begynnelse til slutt (gjerne litt fortere enn du egentlig mestrer) og merke hvor det «lugger». Der det lugger, der er det en detalj som trenger å jobbes inn riktig. 
  4. Øv så sakte at det blir riktig, øk farten gradvis – men ikke mer enn at du får alle detaljene slik du ønsker. Sjekk med lydopptak som du gjør!
  5. Avslutt alle øvingsøkter med å plassere detaljen inn der den hører heime; spill hele eller deler av melodien i sammenheng.
  6. Gi tiden en sjanse til å virke; øvingsmomenter modnes over tid. Legg dem vekk og ta dem igjen, og merk at tiden har modna ferdighetene. 
  7. Minimum horisont på en vanskelig utfordring kan være ett år. Noen utfordringer kan ta 5-10 år! NB: Tålmod!
  8. Og samtidig som du ufortrødent holder på med en slitsom øving, så kan du leve og spille av hjertens lyst, men hvis du spiller en feil mange ganger vil feilen feste seg. Best å få det riktig fra starten. 

Se også 5 tips til strukturert øving

Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva som fungerer og hva som eventuelt ikke fungerer så godt, slik at vi kan komme fram til noe som når så mange som mulig (sendes styret@tradmunnspill.no)

Mvh Jan K

Kontakt oss på e-post: nett@tradmunnspill.no