Tradisjonsmunnspill 2022 Grimsbu i Folldal

fredag 29. april – søndag 1. mai

Timeplan for helga

Fredag
15.00 -18.00: Ankomst og
registrering. (Kveldsmat ved
ankomst for de som ønsker det).
Ca 18.00: Åpning i plenum.
Ca 19.00: Grupper inkl pause
Ca 21.00: Plenum/plan for lørdag
Lørdag
09.00: Åpning/plan for dagen
9.30: Grupper inkl. Pauser
12.00: Lunch
13.00: Tema (vedlikehold, div.)
14.00: Gruppene øver til konsert
16.00-17.00: Fellesøving
18.30: Middag
20.00: Konsert og dans/fest
Søndag
09.00: Buskspill/samspill
10.00: Årsmøte (alle velkommen,
men bare medlemmer har
stemmerett)
11.00: Oppsummering, info om
neste år.
12.00: Lunch
Heimreis.

Opplegg for kurset
Undervisninga legges opp gruppevis for nybegynnere, mellomnivå, og de med lang erfaring.

John Erik Hammarberg
John Erik Hammarberg

John Erik Hammarberg er desverre forhindret i å delta i år.

(undervisningsopplegget blir lagt opp på samme måte som i fjor, med Einar, Mareno og Oddleiv som instruktører)


John Erik er Riksspelmann i Sverige, og lærte å spille av den eldre generasjonen han vokste opp med. De to kurslåtene Nigvals från Ovansjö og Polska efter Erik Karlsson från Ljusnarsberg er svenske tradisjonslåter som spilles med akkorder, triller og tungebass. Underveis forteller John Erik hvor låtene kommer fra, og historier om menneskene som han lærte dem av. De som velger denne gruppa, bør være øvde munnspillere som er kjent med munnspillet og som lærer etter gehør, uten bruk av noter eller notasjoner.

Einar Eimhjellen
Einar Eimhjellen

Einar Eimhjellen
Einar har spilt munnspill siden han var liten gutt. Repertoaret er tradisjonslåter fra Naustdalen, der han vokste opp. Springpolka frå Instedalen, Vals etter Anton Holm, og Kleivalanden er opprinnelig feleslåtter, som Einar tolker på tremolomunnspill. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kurset til Einar, kurset er for nybegynnere og for de som har spilt en del fra før. Det er heller ikke nødvendig å kunne de tre låtene på forhånd, men det er en fordel å ha hørt på dem og gjort seg kjent med melodien. Dette er en god anledning til å gjøre seg kjent med et mangfoldig og interessant instrument! Opplegget er fleksibelt og tilpasser seg deltakernes ferdigheter og progresjon.

Mareno Roska

Mareno Roska
Mareno har spilt munnspill nesten like lenge som han har levd, og det er ikke så rent få år! Brudmarsch från Kall er en låt han har lært av Skogsbylasse, svensken som gjorde mye av seg i gammeldansen på 80- og 90-tallet. Høstrosa er en låt Mareno har laga sjøl, og som finnes på en CD han har spilt inn. Denne gruppa egner seg for de som har spilt litt/en del munnspill, og som ønsker å bruke helga til øve på taktfast samspill. Det er ikke lagt opp til bruk av noter eller notasjon, men det er tilgjengelig for de som syns det er god hjelp for å lære melodiene. De som ønsker å lære seg å bruke tunge til å basse med, kan ha god nytte av å delta på denne gruppa.

Oddleiv Humlestøl

Oddleiv Humlestøl
Nybegynnergruppa er for de som er helt ny på munnspill, og som ønsker ei innføring i det helt grunnleggende. Det er ikke nødvendig å kunne noe som helst på forhånd, bare et åpent sinn og mye tålmod! Opplegget for kurset tilpasser seg de som melder seg på. Øvingslåtene Lisa gikk til skolen, Kor e hammaren Edvard, og En sjømann elsker havets våg, er alternativer som kan brukes i løpet av kurset. For de som lærer fort, er det mulig å veksle med for eksempel gruppa til Einar.

Inge Torstenson
Inge Torstenson


Inge Torstenson
ble bitt av munnspillbasillen i tidlig alder. Fra «farfarspelling» med tungekomp og oktavspelling gikk veien videre gjennom ulike sjangre og motebølger. Blues på munnspill – rått og smektende samtidig. Viser og Bob Dylans «villmannsspelling» på harmonikk – tidene endret seg. 

På denne gruppa kombinerer vi teknikker og triks fra ulike munnnspilltradisjoner, spesielt kvæletoner, bøying av toner, og spilling i såkalt 2. posisjon. Normal rett-fram-spilling av en melodi i G-dur på et munnspill stemt i G-dur kan vi kalle 1. posisjon. Å spille i 2. posisjon gjør vi ved å spille i D-dur på det samme instrumentet. Passer for øvde. Ingen krav til notelesing. 
10 hulls «bluesmunnspill» er best her. Dere trenger ett i G-dur, og dessuten ett i C-dur. Om dere ikke allerede eier et i C-dur, kan vi skaffe dere et bra instrument til selvkost hvis dere gir beskjed på forhånd til kursholder Inge Torstenson tlf. 926 88 624.

Sanger til seminaret ligger på for medlemmer / Øving

Antall instruktører tilpasses antall påmeldte. På kurset brukes et munnspill i G-dur.
Påmelding pr e-post til styret@tradmunnspill.no

Kursavgifta betales til Tradmunnspill sin konto, 1503 77 27048.
Deltakeravgift for kurset kr 500,-.
NB: Husk å merke innbetalinga med navn.

Grimsbu Turistsenter

Mat, overnatting og priser
(overnatting må bestilles på forhånd av deltaker sjøl, se: http://www.grimsbu.no/norwegian/).
Overnatting i enkeltrom kr 775,00 pr døgn, dobbeltrom kr 875,00 pr døgn (Det er 5 rom
som kan benyttes som enkelt- eller dobbeltrom).
Overnatting i mellomstor hytte eller leiligheter: 990,00 pr døgn. (Det finnes ei mellomstor hytte og 4 leiligheter).
Overnatting i store hytter med dusj og toalett ( 6 senger) kr 1090,00 pr døgn. (7 slike store
hytter å velge mellom).
Bobil kr 300 pr døgn m/strøm (godt med plass).

Mat fredag kveld: Suppe eller lapskaus ved ankomst.
Mat lørdag: Frokost, lunsjbuffe, middag, kaffe/te og frukt i pauser.
Mat søndag: Frokost, lunsjbuffe, kaffe/te og frukt i pausa.
Totalt for mat: kr 950,00.

Inge Torstenson
Inge Torstenson

For spørsmål, ta kontakt på styret@tradmunnspill.no, nett@tradmunnspill.no, eller på
tlf. 414 77 221.